De wandelgroep start op dinsdag 15 september om 19:00 bij de loopbaan!

Evenals de lopers zijn ook de wandelaars weer gestart op 2 juni. Onder dezelfde voorwaarden als de lopers, dus minimaal 1,5 meter afstand houden.

De wandelgroep is gestart in 2019 en tijdens de jaarvergadering op 3 februari 2020 is door de leden akkoord gegeven de wandelaars officieel lid te laten worden van Loopgroep Klazienaveen.
Het idee voor de wandelgroep kwam van een aantal mensen die door blessures of anderszins niet meer konden hardlopen. Op deze manier kunnen mensen gezond bezig blijven en contact houden met de loopgroep. Sommigen zullen misschien weer gaan hardlopen.

De wandelgroep wandelt meestal op dinsdagavond vanaf de hardloopbaan “De Luna” door het Oosterbos, langs het Kwak-kanaal of een route door het dorp. Gemiddeld zijn er meestal 6 tot 10 wandelaars. Er is een groepsapp zodat men elkaar kan informeren aangaande route, wel of niet meedoen etc.
De wandelaars moeten goede verlichting of hesjes dragen als er in het donker gelopen wordt (eventueel zijn er hesjes bij de baan aanwezig).
Het is de bedoeling om ook af en toe naar een andere locatie te gaan om te wandelen of aan een wandelevenement mee te doen.

Hieronder staat een formulier voor opgave voor de wandelgroep. De contributie bedraagt € 2,50 per maand. Je kunt eerst vrijblijvend een maand mee wandelen om te kijken of het wat voor je is. Als je lid bent, ben je ook automatisch verzekerd via de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Ook kun je deelnemen aan de verschillende activiteiten van Loopgroep Klazienaveen zoals familiedag, fiets-loop-proef tocht etc.
Wandelaars die zich in maart opgeven zijn lid per 1-4-2020.