Bevrijdingsvuur 2020

Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is.

Na de Bevrijdingsvuurceremonie vertrekken vanaf deze historische locatie verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette door heel Nederland te verspreiden. De estafette symboliseert de Bevrijding van Nederland en vormt een belangrijke overgang van het herdenken op 4 mei naar het vieren van de vrijheid op 5 mei.

De Loopgroep doet  1 x in de 5 jaar mee om de Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Klazienaveen te brengen.  Volgend jaar staat de bevrijdingsvuurestafette weer op de agenda! Hiervoor zoekt het bestuur een aantal enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen met het organiseren van dit uniek evenement.

Lijkt het je leuk om mee te helpen, meld je dan aan bij één van de bestuursleden of stuur een email naar info@loopgroep-klazienaveen.nl