Besluit bestuur en trainers Loopgroep (30 juni 2020)
We gaan tot de bouwvak door met de trainingen in groepsgroottes van maximaal 15 lopers per training. Lopers moeten zich dus nog steeds opgeven voor de trainingen t/m week 29. Na de bouwvakantie, op maandag 10 augustus (week 33) starten de trainingen weer normaal en kun je gewoon naar de baan komen.

Besluit bestuur Loopgroep (17 mei 2020)
Op 2 juni starten de trainingen weer, onder voorwaarden. De baan blijft voorlopig gesloten. Zie bericht op de site.

Info gemeente en loopgroep (11 mei 2020)
Afgelopen weekend heeft de gemeente Emmen bekend gemaakt dat buitensport zoals hardlopen is toegestaan, ook voor loopgroepen, mits de 1,5 meter afstand aangehouden wordt.
Loopgroep Klazienaveen moet aan de gemeente melden middels een meldformulier hoe zij de 1,5 meter afstand gaat waarborgen. De loopgroep is dan ook verantwoordelijk voor het naleven ervan.
Voorzitter Jan Sorgdrager heeft woensdag 13 mei video-overleg met de Atletiekunie en de trainers van Loopgroep Klazienaveen overleggen vrijdagavond 15 mei of en hoe dit voor onze loopgroep te realiseren is.
Daarna, met alle input rekening houdend, zal het bestuur het besluit nemen of de trainingen in groepsverband op een verantwoorde manier in de week van 18 mei hervat kunnen worden.

Info gemeente Emmen (8 mei 2020)
De gemeente Emmen heeft vandaag bekend gemaakt dat zij, in provinciaal overleg, dit weekend (10-11 mei) een besluit nemen over het buiten sporten voor 18+ .

Info Atletiekunie (8 mei 2020)
De Atletiekunie gaf vandaag in een email aan dat buitensporten zoals hardlopen vanaf maandag 11 mei weer opgestart kunnen worden. Ook loopgroepen kunnen weer opstarten. Voorwaarde daarbij is wel dat de 1,5 meter regel in acht genomen wordt. Loopgroep Klazienaveen wacht nog even af en vergadert op 19 mei over wat wel en niet kan. Ook het besluit over het opstarten van de gezamenlijke trainingen zal 19 mei genomen worden. We zien nog niet hoe we bijvoorbeeld met de baantraining de 1,5 meter afstand kunnen garanderen.

Rapid Wheels (5 mei 2020)
De fietscrossbaan gaat donderdag 7 mei weer open voor de jeugdige fietscrossers. Dit betekent niet dat de loopbaan weer open is. Dus ga niet trainen op de loopbaan. We wachten de adviezen van de Atletiekunie verder af.

Brief van bestuur Loopgroep Klazienaveen aan leden (15 april 2020)
Omdat de maatregelen aangaande het Coronavirus langer duren dan verwacht heeft onze voorzitter Jan Sorgdrager een brief per email gestuurd naar alle leden. Deze brief staat eveneens op deze site bij berichten.

Bericht van Rapid wheels (28-3-2020)
Omdat er regelmatig jongeren op de crossbaan fietsen heeft Rapid Wheels in overleg met het bestuur van Loopgroep Klazienaveen besloten om het gehele complex te sluiten. Het is dus vanaf nu verboden zich op de loopbaan of crossbaan te begeven.
We hopen als bestuur van Loopgroep Klazienaveen dat de leden van de loopgroep hier begrip voor hebben!
Alvast bedankt voor de medewerking.

Bericht van hardlopen.nl
Omdat hardlopen op dit moment ongeveer nog de enige sport is die we wél buiten kunnen doen en we dit graag willen blijven doen, hebben wij een dringende waarschuwing voor jullie.
Wij van hardlopen.nl willen heel Nederland in beweging krijgen én houden in deze moeilijke tijden, maar willen dat verantwoord en volgens de richtlijnen doen. Daar hebben we jullie hulp hard voor nodig! Lezen jullie mee? Klik hier

Bericht van de Atletiekunie (ingekort):
Het corona-virus zet Nederland op zijn kop – en daarin gaat de sportwereld mee. En we beseffen, ook Loopgroep Klazienaveen.
Op 12 maart hebben we – in navolging van NOC*NSF en het RIVM – het advies gegeven alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, en inclusief alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. Deze maatregelen zijn door alle clubs overgenomen en sinds gisteren verscherpt met de verplichting alle sportlocaties te sluiten. We zien dat hier opvolging aan gegeven wordt en danken alle clubs voor hun medewerking in deze extreme maatschappelijke uitdaging.

We krijgen daarnaast vragen over ‘samen hardlopen’ of ‘gezamenlijk trainen op alternatieve locaties’, georganiseerd vanuit clubs of vanuit individuele leden zonder tussenkomst van clubs. Het advies van de Atletiekunie volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Het advies is erop gericht sociale contacten te beperken en dat geldt dus ook voor het ‘samen sporten’. 

Het kantoor van de Atletiekunie is tot 1 juni gesloten.

Tot slot hebben we als Atletiekunie een nieuwsbericht op de site staat dat we doorlopend bijwerken: Atletiekunie nieuws, klik hier