Zoals jullie in de berichten hebben kunnen volgen worden alle activiteiten tot 1 juni afgeblazen. De bevrijdingsvuur loop dus ook. Nadere info volgt later. De 28 mensen die zich tot nu opgegeven hebben krijgen nog een email. Net zoals jullie vinden we het natuurlijk erg jammer.

Bevrijdingsvuur 2020

Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is.

Na de Bevrijdingsvuurceremonie vertrekken vanaf deze historische locatie verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette door heel Nederland te verspreiden. De estafette symboliseert de Bevrijding van Nederland en vormt een belangrijke overgang van het herdenken op 4 mei naar het vieren van de vrijheid op 5 mei.

De Loopgroep doet  1 x in de 5 jaar mee om het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Klazienaveen te brengen.  Dit jaar (2020) staat de bevrijdingsvuurestafette weer op de agenda!

Hiervoor wil Loopgroep Klazienaveen jullie als leden graag uitnodigen om mee te doen. We vertrekken met een touringcar 4 mei ’s avonds rond 20:00 uur uit Klazienaveen naar Wageningen. We lopen dan in estafettevorm met twee of meerdere lopers tegelijkertijd, begeleid door een paar fietsers, de ca. 145 kilometer naar Klazienaveen. We willen vooraf alles graag goed regelen en zouden graag zien dat jullie je opgeven vóór zaterdag 14 maart aanstaande zodat we een goede indeling kunnen maken. Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden en voor eten en drinken wordt gezorgd.

Bij opgave graag vermelden: Naam, 06-nummer, T-shirt maat, en hoeveel kilometer je wilt lopen, je mag meerdere etappes kiezen (bijvoorbeeld 3 x 5 km, 2 x 10 km etc.).

Aanmeldformulier deelname Bevrijdingsvuurestafette 4-5 mei 2020

15 + 12 =