Het definitieve hardlooppad in de Emmerdennen bij Haantjebak. Er komen nog steeds paaltjes bij, wie er aan werkt is mij niet bekend.
Het is een hele mooie route. Let wel op de boomwortels het zijn allemaal bospaden met kleine hoogteverschillen. Een eenvoudige trailrun met kleine hoogteverschillen.

Start: Vanaf de parkeerplaats aan de Boslaan (tussen afslag Emmerhout en Emmerschans) volg je de rode route een paar honderd meter en dan zie je het bruine hardloopbordje, loop nog even rechtdoor en dan zie je op een gegeven moment links in een paadje het bruine hardloopbordje met de start er staat op: 0 – 5000 (zie foto).
Volg vanaf daar de bruine hardloopbordjes, op het kaartje dat je hieronder kunt aanklikken. Je eindigt op hetzelfde punt.
Er missen nu nog 3 paaltjes, maar het onderstaande kaartje klopt:
– Bij marker 1 moet je links aanhouden, dit is ongeveer na 1 km, je moet daar 2 keer links
– Bij marker 2 moet je rechts af (het paaltje heeft hier gestaan maar is weg), dit is op een kruising van 2 brede bospaden
– Bij marker 3 moet je linksaf direct voorbij het bankje (rechts heb je dan het Haantjebakmeertje)
Het is een hele mooie route over mooie paden. Ook voor de wandelaars een mooie route. Het is wel opletten geblazen, de paaltjes staan niet altijd op logische plaatsen.
Je kunt de route ook zien op afstandmeten.nl via de volgende link: Hardlooppad Emmerdennen 5 k

Meld je het even als je de route gelopen hebt, en wat je ervan vond?? Melden aan: kor@loopgroep-klazienaveen.nl