Bericht van Rapid wheels (28-3-2020)
Omdat er regelmatig jongeren op de crossbaan fietsen heeft Rapid Wheels in overleg met het bestuur van Loopgroep Klazienaveen besloten om het gehele complex te sluiten. Het is dus vanaf nu verboden zich op de loopbaan of crossbaan te begeven.
We hopen als bestuur van Loopgroep Klazienaveen dat de leden van de loopgroep hier begrip voor hebben!
Alvast bedankt voor de medewerking.

Bericht van hardlopen.nl
Omdat hardlopen op dit moment ongeveer nog de enige sport is die we wél buiten kunnen doen en we dit graag willen blijven doen, hebben wij een dringende waarschuwing voor jullie.
Wij van hardlopen.nl willen heel Nederland in beweging krijgen én houden in deze moeilijke tijden, maar willen dat verantwoord en volgens de richtlijnen doen. Daar hebben we jullie hulp hard voor nodig! Lezen jullie mee? Klik hier

Bericht van de Atletiekunie (ingekort):
Het corona-virus zet Nederland op zijn kop – en daarin gaat de sportwereld mee. En we beseffen, ook Loopgroep Klazienaveen.
Op 12 maart hebben we – in navolging van NOC*NSF en het RIVM – het advies gegeven alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, en inclusief alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. Deze maatregelen zijn door alle clubs overgenomen en sinds gisteren verscherpt met de verplichting alle sportlocaties te sluiten. We zien dat hier opvolging aan gegeven wordt en danken alle clubs voor hun medewerking in deze extreme maatschappelijke uitdaging.

We krijgen daarnaast vragen over ‘samen hardlopen’ of ‘gezamenlijk trainen op alternatieve locaties’, georganiseerd vanuit clubs of vanuit individuele leden zonder tussenkomst van clubs. Het advies van de Atletiekunie volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Het advies is erop gericht sociale contacten te beperken en dat geldt dus ook voor het ‘samen sporten’. 

Het kantoor van de Atletiekunie is tot 1 juni gesloten.

Tot slot hebben we als Atletiekunie een nieuwsbericht op de site staat dat we doorlopend bijwerken: Atletiekunie nieuws, klik hier