23 mei 2020, aangepast 21 juni en 30 juni

Hallo leden van Loopgroep Klazienaveen

Zoals reeds vermeld op de site kunnen we vanaf 2 juni weer gaan trainen. Na bijna drie maanden onderbreking kunnen we gelukkig weer beginnen. Heel fijn dat we op deze manier weer samen kunnen hardlopen en elkaar kunnen motiveren.
De belangrijkste punten voor deze herstart zijn de volgende:

* Vanaf dinsdag 2 juni worden er van maandag- t/m donderdagavond per avond twee trainingen aangeboden. Op woensdagmorgen één training.
* Alle lopers dienen zich te houden aan de voorgeschreven maatregelen Covid-19 (RIVM), trainers dienen hierop toe te zien. Klik hier voor corona protocol
* De eerste weken wordt er niet op de baan getraind, dit mag onder begeleiding van een trainer wel weer vanaf 16 juni.
* Er kunnen per avond twee groepen van maximaal 15 personen trainen, exclusief trainer en hulptrainers. Op woensdagmorgen één groep van maximaal 15 personen.
* Leden moeten zich vooraf per email inschrijven voor de trainingen, maximaal twee trainingen per week: kor@loopgroep-klazienaveen.nl
* Deelname is de eerste keer op grond van volgorde van inschrijving. De inschrijving opent als je de email hiervoor hebt ontvangen en hebt gereageerd.
* Degene die de eerste keer buiten de selectie valt wordt bij de volgende training ingedeeld.
* Als je op de training komt zonder vooraanmelding en de groep is groter dan 15, dan kun je niet meedoen aan de groepstraining. De trainer zal dan jouw deelname weigeren, respecteer hierin zijn/haar besluit.
* We proberen een week vooruit te plannen. Een overzicht van wie er traint die week staat dan ook op de site bij de weektraining.
* De trainers beslissen welke lopers bij welke trainer trainen, dit om de tempo’s van de lopers een beetje op elkaar af te stemmen
* Voor de woensdagmorgen groep geldt hetzelfde, daar kunnen 15 mensen inschrijven en deze worden ook de eerste keer op volgorde van binnenkomst aanmelding ingedeeld.
* Voor de wandelaars gelden dezelfde maatregelen als voor de hardlopers. Zij starten ook officiëel op 2 juni aanstaande.
* Er kan eventueel op verschillende locaties worden gestart. Dit wordt in de mail of op de site aangegeven.
* Na twee weken wordt gekeken hoe het is gegaan en kan er misschien versoepeling van maatregelen plaatsvinden. Deze versoepeling heeft inmiddels plaatsgevonden, de groepsgroottes zijn van 0 naar 15 gegaan.
* Op 30 juni heeft het bestuur met de trainers overleg gehad om te bezien of we nog verder kunnen versoepelen. We hebben besloten om nog 2 weken op deze voet door te gaan, dus tot en met week 29 met de groepsgroottes van 15 lopers met inschrijving. En dan na de bouwvakantie kan iedereen weer naar de training komen zonder zich vooraf op te hoeven geven.
De trainingsgroepen worden wellicht iets anders ingedeeld, hierover later meer.

Trainingstijden: Groepen: Trainer:
Maandag:19.00 – 20.00 uur Startersgroep (4 mijl) Ton Besselink
Basisgroep (9 tot 10 km per uur) René Vos
Dinsdag:19.00 – 20.00 uur Gevorderdengroep (9 tot 11 km per uur) Wilma ter Haar
Expertgroep (meer dan 11 km per uur) René Spijkers
Woensdag:8.45 – 10.00 uur Alle niveau’s Wilma, Martin of Ton
Woensdag 19.00 – 20.00 uur Startersgroep (4 mijl) Marion van der Weide
Basisgroep (9 tot 10 km per uur) René Spijkers
Donderdag 19.00 – 20.00 uur Gevorderdengroep (9 tot 11 km per uur) Wilma ter Haar
Gevorderdengroep (9 tot 11 km per uur) René Vos

We starten telkens per groep vanaf de baan, tenzij anders aangegeven.* Geef aan met welke groep je wilt trainen en op welke avond. Je kunt maximaal twee keer per week trainen. Mail je voorkeur naar kor@loopgroep-klazienaveen.nl

Bovenvermeld schema is de basis. Per groep kunnen wisselingen van trainer voorkomen.

Tot zover de eerste informatie over herstart trainingen Loopgroep Klazienaveen.
We hopen weer op leuke en sportieve trainingen. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Bestuur Loopgroep Klazienaveen