Algemene informatie:

De loopgroep heeft als visie de bevordering van de algemene gezondheidstoestand voor een breed publiek , door middel van persoonlijke inspanning en door het leveren van een prestatie op eigen niveau.  De trainingen worden gegeven in een veilige en gezellige omgeving.

Naast deze visie hebben wij ook een missie. Onze missie is om een gevarieerd aanbod van trainingen te geven onder leiding van gediplomeerde trainers, op verzoek kan er individuele begeleiding worden gegeven. De loopgroep is voor iedereen toegankelijk en de kosten zijn minimaal.

Er worden meerdere activiteiten georganiseerd zoals wedstrijden, clinics en een familiedag. Tevens stellen wij een sportmasseur ter beschikking.

Trainingslocatie:

De hoofdlocatie is de hardloopbaan “De Luna” aan de Leeuw 1 in Klazienaveen naast sporthal “de Zon”.

Alle trainingen starten op deze locatie. Vanuit hier wordt in de zomerperiode wekelijks een route in het Oosterbos en omstreken gelopen.

In de winterperiode wordt er ook getraind op industrieterrein de Pollux.

Trainingstijden en groepen:

Voor zowel de beginner als de gevorderde loper bieden wij trainingsmogelijkheden aan.

 • Start Running Now groep:
  Deze groep is bedoeld voor mensen die nog geen hardloopervaring hebben. Doel is om uiteindelijk 40 minuten of 4 mijl aan één stuk te kunnen lopen. Training op woensdagavond om 19.00 uur.
 • Basisgroep:
  De recreatieve loper die 45 minuten aaneengesloten kan lopen op een tempo van minimaal 9 km per uur. Trainingsavonden zijn maandag- dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur
 • Gevorderdengroep:
  Gevorderde loper die 60 minuten aaneengesloten kan lopen en daarbij minstens 10 km kan afleggen. Trainingsavonden zijn maandag- dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur.
 • Expertgroep:
  Gevorderde loper die 60 minuten aaneengesloten kan lopen en daarbij minstens 11 km per uur kan lopen.  Trainingsavonden zijn dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur.
 • Woensdagmorgen groep:
  Je hebt ook de mogelijkheid op woensdagmorgen te gaan trainen. Dit is een groep voor alle niveaus en start om 08.45 uur.

Trainingstijden:

 • Maandagavond:19:00 tot 20:00 uur
 • Dinsdagavond: 19:00 tot 20:00 uur
 • Woensdagmorgen: 8:45 tot 10:00 uur
 • Woensdagavond: tijdelijk geen training
 • Donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur

Loopkleding aanschaffen
Alle leden van de loopgroep hebben de mogelijkheid om met korting loopkleding aan te schaffen bij onze sponsor SportBOXX in Klazienaveen. Voorwaarde is wel dat de kleding voorzien moet zijn van het logo van de vereniging.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met onze interim-secretaris Janine de Jonge op telefoonnummer 06-4871 3863. Mailen kan natuurlijk ook:

info@loopgroep-klazienaveen.nl

Contributie:
Het lidmaatschap bedraagt € 7,50 per maand. Daarnaast betaal je bij inschrijving éénmalig € 5,00 administratiekosten. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent dan tevens lid van de Atletiekunie.

Direct lid worden?
Meld je dan aan door op “Inschrijven ” te klikken.

Afmelden?

Je kunt je afmelden door het formulier onder deze link in te vullen en te versturen.

Ledenadministratie

Waarom krijg ik een nieuwe ledenpas?
Sinds 1 januari 2017 verstrekken we geen kunststof ledenpas meer. Deze pas is vervangen door een digitale ledenpas, met name ingevoerd vanwege duurzaamheid en de kostenbesparing. De kunststof ledenpas is met het verschijnen van de digitale ledenpas ongeldig geworden, ook als de geldigheid op de pas nog in de toekomst ligt. Elk jaar ontvangen alle leden, waarvan het correcte e-mailadres in de bondsadministratie staat geregistreerd, in de tweede helft van januari een nieuwe digitale ledenpas.

Is mijn kunststof ledenpas nog geldig na ontvangst van de digitale ledenpas?
De oude kunststof ledenpas is vervangen door de digitale ledenpas en is dus niet meer geldig.

Ik ben in de veronderstelling dat ik de ledenpas moet tonen bij wedstrijden.
Klopt dit?

Het wedstrijdorganisatiecomité is op de hoogte van de invoering van de nieuwe digitale ledenpas. Als zij vragen om een bewijs van inschrijving, kun je je digitale ledenpas tonen.

Wat zijn de voordelen als lid van de Atletiekunie?
Als lid van de Atletiekunie heb je veel voordelen, zoals:

 • Recht op de ledenprijs voor het volgen van opleidingen.
 • Recht op de ledenprijs voor congressen en/of themadagen.
 • Korting op tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen.
 • 10% korting bij veel hardloopspeciaalzaken op vertoon van je digitale ledenpas
 • Voor alle verenigingen en leden zijn er collectieve verzekeringen afgesloten.

Wat is de geldigheid van de digitale ledenpas?
De geldigheidsdatum staat op je pas vermeld. De digitale ledenpas is 1 kalenderjaar geldig mits je een lopend lidmaatschap hebt bij een aangesloten atletiekvereniging of loopgroep. Je ontvangt deze in de tweede helft van januari van elk nieuw kalenderjaar.

Ik heb mijn lidmaatschap gedurende het jaar beëindigd, maar ontvang nu toch een digitale ledenpas. Wat is hier de reden van?
Heb je tijdens het lopende jaar het lidmaatschap bij de atletiekvereniging of loopgroep opgezegd, dan geven zij dit aan ons door. Het lidmaatschap bij de Atletiekunie loopt altijd door tot het einde van het lopende kalenderjaar. Om deze reden kan het dus zijn dat je in de tussentijd een digitale ledenpas hebt ontvangen. Wil je zeker weten dat het lidmaatschap daadwerkelijk beëindigd is, dan raden wij je aan hierover contact op te nemen met betreffende atletiekvereniging of loopgroep.

De gegevens op de digitale ledenpas kloppen niet. Kan dit gewijzigd worden?
Op de digitale ledenpas staan je persoonlijke gegevens en gegevens die door de vereniging of loopgroep aangeleverd zijn. Als er onvolledige of onjuiste gegevens op de pas staan, verzoeken we je om dit door te geven aan de ledenadministratie van jouw atletiekvereniging of loopgroep.

Er staat een verkeerde vereniging op de digitale ledenpas. Wat nu?
In dit geval kun je het beste contact opnemen met onze ledenadministratie.

Ik heb een wedstrijdlicentie, maar zie deze niet op de pas staan / ik wil mijn wedstrijdlicentie opzeggen.
Neem in dit geval contact op met de atletiekvereniging of loopgroep om dit aan te geven. Zij verwerken dit of geven het aan ons door. Je ontvangt na de wijziging automatisch een nieuwe digitale ledenpas waarop dit zichtbaar is.

Wat kan ik met de digitale ledenpas?
Je kunt de digitale ledenpas op je smartphone of computer opslaan en eventueel printen.

Het formaat van de ledenpas is erg groot. Hoe kan ik dit kleiner afdrukken?
Je kunt bij de afdrukinstellingen van de printer het formaat wijzigen en in elke gewenste maat afdrukken.

Wat moet ik doen als mijn e-mailadres wijzigt?
Neem in dit geval contact op met de atletiekvereniging of loopgroep om dit door te geven.
Nadat het e-mailadres in onze bondsadministratie is gewijzigd, ontvang je automatisch een e-mail met je digitale ledenpas.

Ik heb geen ledenpas ontvangen. Hoe kan dit?
Ga bij de vereniging of loopgroep na of je correcte mailadres daar bekend en opgeslagen is. Indien nodig zal het e-mailadres worden toegevoegd ofwel gewijzigd. De digitale ledenpas wordt automatisch naar het (nieuwe) e-mailadres gestuurd.
Indien de digitale ledenpas niet is aangekomen, kan de Atletiekunie de digitale ledenpas opnieuw versturen.

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen. Hoe doe ik dit?
Als je een lidmaatschap hebt afgesloten bij een atletiekvereniging of loopgroep, dan dien je je lidmaatschap ook daar op te zeggen. Zij geven dit uiteindelijk aan ons door.

Heb je een abonnement op Hardlopen.nl? Dan kun je dit beëindigen door een mail te sturen naar: info@hardlopen.nl.

Vragen?
Heb je n.a.v. bovenstaande nog aanvullende vragen over de digitale ledenpas? Neem dan contact op met onze ledenadministratie.