De loopgroep organiseert twee keer per jaar, in februari/maart en september, de Start Running Now clinics. Dit is een hardloopclinic voor beginners. Je traint samen in een groep en krijgt training van een gediplomeerde trainer. In 12-16 weken tijd leer je om in 40 minuten, of 4 Mijl,  aaneengesloten hard te lopen op je eigen tempo. Je traint op maandag- en woensdagavond om 19.00 uur. Klik hier als je je meteen voor de clinics van maart 2020 wilt inschrijven.

Naast de Start Running Now organiseert de loopgroep clinics ter voorbereiding op onder andere het Drenthe Loopfestijn. De afstanden waarvoor je kunt trainen zijn 10 km en de halve marathon. Naast de trainingen op dinsdag- en donderdagavond waar je als niet lid vrijblijvend kunt meetrainen, vindt er eens in de maand de clinic plaats. Er wordt op verschillende locaties getraind.

Ook worden heuvelclinics voor leden georganiseerd waarbij je eens per maand op zaterdag of zondag een extra training krijgt aangeboden. Er wordt op verschillende locaties in de gemeente Emmen getraind waar heuvels/viaducten zijn.

Elk voorjaar organiseert Loopgroep Klazienaveen hardloopclinics ter voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn.
Meedoen aan deze Start Running Now clinics is een prima methode om een afstand van 4 MIJL (6.4 km) te leren uitlopen. Leden die al langere tijd om wat voor reden dan ook uit de roulatie zijn en de training weer op willen pakken, zijn van harte welkom!

De trainingen staan onder leiding van twee KNAU gediplomeerde trainers, Marion van der Weide en Rene Spijkers.

Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • 2 x per week (maandagavond en woensdagavond of woensdagmorgen en af en toe op zaterdagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen 12 tot 16 weken leer je om minimaal 30 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen.
 • Bij blessures staat er hulp klaar om je te helpen zo snel mogelijk weer te herstellen.
 • Van SportBOXX ontvang je een kortingsbon t.w.v. 15% voor een paar hardloopschoenen en gratis een paar sokken.
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.
 • Geef je elders op deze site op voor de clinic of stuur een email naar info@loopgroep-klazienaveen.nl

Trainingslocatie op maandag en woensdag:  Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, Klazienaveen

Zaterdagmorgen in het Oosterse bos.

Trainingstijden zijn:

 • maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
 • woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur

Kosten 4 mijl:

De kosten van de 4 MIJL Start Running Now bedragen € 30,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiek Unie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch  ingeschreven.

Je dient jezelf in te schrijven voor de Drenthe Loopfestijn op zaterdag 30 mei 2020. Meer informatie vind je op www.drentheloopfestijn.nl

Aangezien de clinics op trainingsavonden plaatsvinden, zijn de clinics voor leden van de Loopgroep GRATIS!

De maand februari train je GRATIS mee en begin maart beslis je of je door gaat of niet.
De kosten voor deze clinic zullen in rekening worden gebracht als je definitief hebt besloten om door te gaan met de clinics.

Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen. Voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid deelneemt aan de clinics.

Jeugd individueel betaalt € 15,00.

Elk jaar organiseert de Loopgroep hardloopclinics ter voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn en andere lopen. Meedoen aan deze clinics is een prima methode om je onder andere voor te bereiden op de 10 of 21 km van het Drenthe Loopfestijn in mei.

De trainingen staan onder leiding van KNAU gediplomeerde trainers: Wilma Ter Haar, Martin Bruinsma,  Rene Vos, Marion van der Weide en Rene Spijkers. De trainers worden bijgestaan door meerdere assistent trainers.

Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • Iedereen kan trainen op zijn eigen niveau (o.a. op tijdschema’s)
 • 3 x per week (maandag- of dinsdagavond, woensdagmorgen of avond, donderdagavond en eens per maand op zaterdag- of zondagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen een aantal weken toe trainen naar je eigen gestelde doel
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.
 • Bij inschrijving voor de clinic krijg je een kortingsbon via email toegestuurd van SportBOXX zie hiernaast, voor 15% korting op een paar hardloopschoenen en een paar gratis sokken.

Trainingslocatie: Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, in Klazienaveen

Zaterdag- of zondagmorgen op prachtige locaties in de buurt.

Kosten 10/21 km: Leden gratis

NIET LEDEN:

De kosten van de 10/21 km clinics bedragen € 30,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiekunie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch ingeschreven.

 

LEDEN:

Leden gratis

Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen , voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid mee doet aan de clinics.

Jeugd individueel betaalt € 15,00 

Elk najaar, start september, organiseert de Loopgroep hardloopclinics. Meedoen aan deze Start Running Now clinics is een prima methode om een afstand van 4 MIJL (6.4 km) te leren uitlopen. Deze clinic is gericht op diegene die al een tijdje niet meer heeft gesport door allerlei omstandigheden, of diegene die zich eindelijk wel eens fit en sterk wil voelen en nu weer voorzichtig wil beginnen. Het schema dat je volgt, is dus ook gebaseerd op iemand die op “0” begint. Met 2 trainingen per week zal je zien dat je conditie, kracht en snelheid met sprongen omhoog gaan. Ben je al lid en ben je er een tijdje tussenuit geweest in verband met een blessure of een andere reden, dan is dit misschien een mooi moment om weer rustig te beginnen. De kosten van de Start Running Now bedragen € 30,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiekunie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch ingeschreven. De trainingen staan onder leiding van twee KNAU gediplomeerde trainers, Marion van der Weide en Rene Spijkers. Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • 2 x per week (maandag- en woensdagavond en/of woensdagmorgen en af en toe op zaterdagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen 12 tot 16 weken leer je om minimaal 30 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen.
 • Bij blessures staat er hulp klaar om je te helpen zo snel mogelijk weer te herstellen.
 • Van SportBOXX ontvang je een kortingsbon t.w.v. 15% voor een paar hardloopschoenen en een paar gratis sokken.
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.

Trainingslocatie op maandag en woensdag:  Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, Klazienaveen Zaterdagmorgen in het mooie Oosterse bos. Trainingstijden zijn: maandag- en woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Vrijdagavond 19:00 uur of zaterdagmorgen 09.00 uur (na overleg met trainer). Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen. Voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid deelneemt aan de clinics. Jeugd individueel betaalt € 15,00.    

Inschrijfformulier Start-to-run clinics 9 maart 2020

1 + 13 =