De loopgroep organiseert twee keer per jaar, in februari en september, de Start Running Now clinics. Dit is een hardloopclinic voor beginners. Je traint samen in een groep en krijgt training van een gediplomeerde trainer. In 12-16 weken tijd leer je om in 40 minuten, of 4 Mijl,  aaneengesloten hard te lopen op je eigen tempo. Je traint op maandag- en woensdagavond om 19.00 uur. Klik hier als je je meteen voor de clinics van september 2019 wilt inschrijven.

Naast de Start Running Now organiseert de loopgroep jaarlijks in maart een 12 wekelijkse clinic ter voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn. De afstanden waarvoor je kunt trainen zijn 10 km en de halve marathon. Naast de trainingen op dinsdag- en donderdagavond waar je als niet lid vrijblijvend kunt meetrainen, vindt er in het weekend de clinic plaats. Elke week wordt er op verschillende locaties getraind.

Vanaf 15 september worden heuvelclinics voor leden georganiseerd waarbij je gedurende 12 weken op zondag een extra training krijgt aangeboden. Er wordt op verschillende locaties in de gemeente Emmen getraind waar heuvels/viaducten zijn.

Elk voorjaar (start februari) organiseert de Loopgroep hardloopclinics ter voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn.
Meedoen aan deze Start Running Now clinics is een prima methode om een afstand van 4 MIJL (6.4 km) te leren uitlopen. Leden die al langere tijd om wat voor reden dan ook uit de roulatie zijn en de training weer op willen pakken, zijn van harte welkom!

De trainingen staan onder leiding van twee KNAU gediplomeerde trainers, Marion van der Weide en Rene Spijkers.

Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • 2 x per week (maandagavond en woensdagavond of woensdagmorgen en af en toe op zaterdagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen 12 tot 16 weken leer je om minimaal 30 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen.
 • Bij blessures staat er hulp klaar om je te helpen zo snel mogelijk weer te herstellen.
 • Van de SportBoxx ontvang je een kortingsbon w.v. 15%.
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.

Trainingslocatie op maandag en woensdag:  Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, Klazienaveen

Zaterdagmorgen in het Oosterse bos.

Trainingstijden zijn:

 • maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
 • woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
 • af en toe op vrijdagavond 19:00 uur of zaterdagmorgen 09.00 uur (na overleg met trainer)

Kosten 4 mijl:

De kosten van de 4 MIJL Start Running Now bedragen € 30,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiek Unie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch  ingeschreven.

Je dient jezelf in te schrijven voor de Drenthe Loopfestijn op 25 mei 2019. Meer informatie vind je op www.drentheloopfestijn.nl

Aangezien de clinics op trainingsavonden plaatsvinden, zijn de clinics voor leden van de Loopgroep GRATIS!

De maand februari train je GRATIS mee en begin maart beslis je of je door gaat of niet.
De kosten voor deze clinic zullen in rekening worden gebracht als je definitief hebt besloten om door te gaan met de clinics.

Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen. Voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid deelneemt aan de clinics.

Jeugd individueel betaalt € 15,00.

Elk voorjaar in maart organiseert de Loopgroep hardloopclinics ter voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn. Meedoen aan deze clinics is een prima methode om je voor te bereiden op de 10 of 21 km van het Drenthe Loopfestijn in mei.

De trainingen staan onder leiding van KNAU gediplomeerde trainers, Wilma Ter Haar, Martin Bruinsma,  Rene Vos, Richard Timmerman, Marion van der Weide en Rene Spijkers.

Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • Iedereen kan trainen op zijn eigen niveau (o.a. op tijdschema’s)
 • 3 x per week (maandag- of dinsdagavond, woensdagmorgen, donderdagavond en zondagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen 12 weken toe trainen naar je eigen gestelde doel.
 • Van de SportBoxx ontvang je een kortingsbon twv 15%.
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.

Trainingslocatie: Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, in Klazienaveen

Zondagmorgen op prachtige locaties in de buurt.

Kosten 10/21 km:

NIET LEDEN:

De kosten van de 10/21 km clinics bedragen € 40,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiekunie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch ingeschreven.

 

LEDEN:

Leden betalen € 10,00

Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen , voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid mee doet aan de clinics.

Jeugd individueel betaalt € 15,00.

Elk najaar, start september, organiseert de Loopgroep hardloopclinics. Meedoen aan deze Start Running Now clinics is een prima methode om een afstand van 4 MIJL (6.4 km) te leren uitlopen. Deze clinic is gericht op diegene die al een tijdje niet meer heeft gesport door allerlei omstandigheden, of diegene die zich eindelijk wel eens fit en sterk wil voelen en nu weer voorzichtig wil beginnen. Het schema dat je volgt, is dus ook gebaseerd op iemand die op “0” begint. Met 2 trainingen per week zal je zien dat je conditie, kracht en snelheid met sprongen omhoog gaan. Ben je al lid en ben je er een tijdje tussenuit geweest in verband met een blessure of een andere reden, dan is dit misschien een mooi moment om weer rustig te beginnen. De kosten van de Start Running Now bedragen € 30,00. Dit bedrag is inclusief een lidmaatschap van drie maanden bij de Atletiekunie. Elk nieuw lid die deelneemt aan de clinic wordt automatisch ingeschreven. De trainingen staan onder leiding van twee KNAU gediplomeerde trainers, Marion van der Weide en Rene Spijkers. Waarom meedoen aan deze clinics?

 • Iedereen kan meedoen, jong en oud.
 • Samen trainen is leuk en gezellig!
 • 2 x per week (maandag- en woensdagavond en/of woensdagmorgen en af en toe op zaterdagmorgen) trainen onder leiding van gediplomeerde trainers.
 • Binnen 12 tot 16 weken leer je om minimaal 30 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen.
 • Bij blessures staat er hulp klaar om je te helpen zo snel mogelijk weer te herstellen.
 • Van de SportBoxx ontvang je een kortingsbon w.v. 15%.
 • Regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met nuttige info over de trainingen en over hardlopen in het algemeen.

Trainingslocatie op maandag en woensdag:  Hardloopbaan “De Luna”,  de Leeuw 1, Klazienaveen Zaterdagmorgen in het mooie Oosterse bos. Trainingstijden zijn: maandag- en woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Vrijdagavond 19:00 uur of zaterdagmorgen 09.00 uur (na overleg met trainer). Jeugd tot en met 15 jaar kan GRATIS mee trainen. Voorwaarde is dat je samen met een betalend familielid deelneemt aan de clinics. Jeugd individueel betaalt € 15,00.    

Inschrijfformulier clinics 9 september 2019

1 + 9 =